Een heel album opnemen, alleen de drums, zang of een single, alles is bij ons mogelijk!

Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om de studio- of zelf gemaakte opnames te mixen en/of masteren.

Recording

Eerst nemen we de tijd om naar uw wensen te luisteren. Wat is het beoogde doel van de opname en welk geluid wenst u te bereiken? Daarna maken onze engeneers een selectie van de meest geschikte microfoons en opnamemethoden. Dan begint het leukste gedeelte: de opname zelf!

Editing

Uit het materiaal van de opnames worden de meest geslaagde fragmenten geselecteerd en nauwkeurig op de juiste plek geplaatst. Ook worden er nu eventuele toonhoogtecorrecties uitgevoerd, indien nodig.

Mixing

Daarna is het tijd voor de mix. Alle individueel opgenomen sporen worden tot een geheel gebracht. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van EQ, compressie en effecten zoals galm.

Mastering

De laatste fase van dit proces is mastering, waarbij we ervoor zorgen dat alle nummers op een album perfect bij elkaar passen en klaar worden gemaakt voor distributie op CD, vinyl of digitaal.

Opnamestudio huren?

Korte projecten

Uiteraard is het ook mogelijk om de studio op uur basis te gebruiken.
Dit is met name interessant voor mensen die misschien maar 1 of 2 nummers in willen zingen of iets in willen spreken en dus geen hele dag nodig hebben.
Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan podcasts, voice-overs en/of singer-songwriter opnames.

Ook Re-Ampen is iets dat steeds vaker gebeurt. Hierbij halen wij het droge signaal van een instrument (vaak gitaar) door onze versterkers, ruimte en apparatuur om zo van een thuis opgenomen gitaar een studio kwaliteit sound te maken!

De studio per dag

Wanneer u van plan bent om een compleet album, EP of single op te nemen komt het de kwaliteit van de opnames ten goede als u een hele dag of meerdere dagen de studio boekt.

Een dag rekenen wij als maximaal 10 arbeidsuren waarin wij zorgen voor een prettige omgeving om uw project tot realisatie te brengen.
Mocht u nog niet precies weten hoeveel tijd u nodig denkt te hebben, kunt u ons altijd om advies vragen.

Opnemen in een studio vs. thuisstudio

Tegenwoordig kun je thuis veel zelf opnemen en mixen. Toch is de kwaliteit die een professionele opnamestudio kan bieden onvergelijkbaar.
Laten we eens kijken waarom:

In een studio beschikken we over een scala aan apparatuur die niet alleen meer flexibiliteit en mogelijkheden biedt, maar ook een constante kwaliteit garandeert. Neem bijvoorbeeld onze CADAC mengtafel. Deze fungeert niet alleen als de schakel tussen de microfoons en de computer, maar voegt ook een uniek klankkarakter toe. Het creëren van de gewenste klank gebeurt grotendeels in het analoge domein, nog voordat het digitale proces begint. Dit levert niet alleen een hogere geluidskwaliteit op, maar bespaart ook kostbare mixtijd. Onze studio beschikt over een scala aan vintage studioapparatuur, van de jaren ’70 tot heden, waarmee we het geluid naar wens kunnen vormgeven.

Sommige instrumenten in onze studio zullen waarschijnlijk niet in een thuisstudio passen. Neem bijvoorbeeld onze Hammond A-100 met Leslie speaker(1964) EMT 140 plate reverb (jaren ’70)  of onze karakteristieke Steinway & Sons D-vleugel (1934), bespeeld door o.a. 
Elton John, Louis van Dijk, Jan Vayne, Richard Wright (Pink Floyd), Herbie Hancock, Billy Preston, Joost vd Broek, Dave Brubeck en vele anderen. Een instrument vol geschiedenis dat onweerstaanbaar is om even te bespelen. Daarnaast weten ook onze pauken hun weg naar veel opnames te vinden., Al deze instrumenten maken de studio een speeltuin voor menig muzikant.  

Ook hebben wij in de studio drie grote ruimtes die speciaal ontworpen zijn voor de beste akoestiek. Dit geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld extra microfoons in de ruimte te plaatsen en deze bij de mix te gebruiken. Dit geeft de opname een ruimtelijke klank waardoor de luisteraar het gevoel krijgt aanwezig te zijn in de ruimte. In het echt luister je bijvoorbeeld ook niet naar een snaredrum op enkel twee centimeter afstand; een goede opname houdt hier rekening mee.

Onze ruimte is speciaal ingericht om nauwkeurig te kunnen luisteren naar de opnames. Dit, in combinatie met de aanwezige apparatuur, maakt het zeer geschikt voor onze engineers om te mixen. Door onze (vintage) apparatuur is het mogelijk om bij ons analoog te mixen of een combinatie te maken van analoog en digitaal. Dit geeft het mix-proces een heel eigen karakter en kan net de sound toevoegen die nodig is. Kortom; ten opzichte van de beperkingen van ruimte en middelen van de meeste thuisstudio’s geeft opnemen in een professionele muziekstudio veel meer creatieve vrijheid. Onze ruimte is groot genoeg om met de hele band de sessie bij te kunnen wonen.

En natuurlijk; naast al deze technische voordelen, biedt een studio ook zeer muzikale engineers die met u mee kunnen denken. Een frisse, objectieve blik kan de creativiteit in de sessie aanzienlijk verhogen. U kent uw project natuurlijk het beste, wij kunnen helpen om deze uit te kristalliseren dat het ook voor de buitenwereld op zijn best klinkt!

Kom eens langs om de sfeer te proeven!