De kern van onze studio bestaat uit de volgende onderdelen:

De Opname Ruimte

Het grootste deel van de opnames gebeurt in de 150m2 grote hoofd ruimte.
Deze heeft een prachtig droge, maar toch niet dode, akoestiek. Dit maakt deze ruimte zeer geschikt om een grote band op te kunnen nemen met minimale overspraak tussen de microfoons.

Onze engineer kan overal in de ruimte muzikanten en hun instrumenten plaatsen. Dit komt door de reflecterende houten panelen en absorberende materialen die tijdens de bouw van de studio zijn gebruikt. Zo klinkt het geluid in de opname ruimte overal hetzelfde. Deze ruimte klinkt uniform en evenwichtig

In de hoek van de ruimte staat een geïsoleerde booth die zeer geschikt is voor het in toom houden van luide bronnen zoals gitaar en bas versterkers. Daarnaast zijn er natuurlijk ook vele akoestische panelen die kunnen worden verplaatst voor het blokkeren van geluid.

In deze ruimte vind u ook een groot deel van onze instrumenten en versterkers zoals bijvoorbeeld de prachtige Steinway D vleugel, Hohner Clavinet, Fender Rhodes, Pauken en Fender Twin Reverb versterker. Deze kunt u gebruiken voor uw opname.

De Reverb Ruimte

Er wordt vaak gezegd dat het belangrijkste instrument in een mix de drums zijn. Wanneer de drums goed klinken, ervaren de meeste luisteraars uw muziek als professioneel. De ruimte waarin drums worden opgenomen is bij uitstek één van de belangrijkste aspecten van een goede drumsound. Zelfs met een fantastische drummer met de allerbeste drumkit zal een opname in een kleine of geïsoleerde kamer dof en dozig klinken.

In onze Reverb ruimte kunnen wij het geluid beïnvloeden door de panelen aan de wand. Door deze open of dicht te zetten kunnen wij zelf bepalen welke galmtijd het beste past per opnames. Dit varieert tussen de 0.25 en 1.50 seconden.

Dit betekent dat wij in deze ruimte verschillende geluiden kunnen creëeren, afhankelijk van wat een project nodig heeft.
Denk bijvoorbeeld aan het geluid waarbij weinig galm is, wat bijvoorbeeld erg geschikt is voor motown of jazz sound, of juist de galm kunnen creëeren van een grote hal wat weer beter past bij een project met een grote rock drumsound of een strijkensemble.

Daarnaast is de Reverb ruimte ook ideaal geschikt voor alle instrumenten die in de mix een beetje ruimte kunnen gebruiken. Denk hierbij aan strijkers, blazers en bijvoorbeeld een koor.

CADAC Mengtafel

Het hart van de studio is gebouwd rondom de analoge CADAC E-Type mengtafel. Deze mengtafel uit 1976 is onder kenners bekend om zijn warme sound en draagt dus ook zeker bij aan de klank en kwaliteit van uw opname en mix. Deze mengtafel komt nog uit de tijd dat kosten nog moeite gespaard werden, kwaliteit van vroeger dus.

Onze mengtafel staat in de opnameruimte. Dit zorgt voor een soepele communicatie en prettige sfeer. Vanaf de mengtafel

Deze mengtafel is het perfecte voorbeeld van het warme geluid van analoge apparatuur met de flexibiliteit van moderne technologie!

Er ruim voldoende zitplek om met de hele band ontspannen te genieten van het opnameproces. 

Over E-Sound Studio's

Klinkt het bekend?

E-sound Studio’s is ontstaan vanuit de Dutch Record Company (DURECO) studio’s, dat tussen 1973 en 1999 actief was.
Vanaf 1999 tot en met 2012 was E-sound de muzikale thuisbasis van vele musici en projecten. In 2012 werd echter besloten voor de wederopbouw van de studio in een nieuw gebouw. Sinds 2014 zijn we daar weer begonnen met de eerste opnames en hoewel een studio nooit ‘af’ is, zijn wij sinds 2016 weer in volle productie met het grootste deel van de vintage uitrusting.

Tijdens de bouw op onze nieuwe locatie is grote zorg genomen om het vintage gevoel van de oude studio te behouden.
Het doel was niet het maken van een steriele opname omgeving, maar om een warme en creatief uitnodigende plek te maken om het beste uit de muzikanten naar voren te kunnen brengen.

Wij hebben een groot deel uit de oude studio kunnen meebrengen. Wanneer je in de studio komt, zul je op hetzelfde tapijt lopen en met dezelfde microfoons opnemen, zoals duizenden artiesten dat sinds de jaren ’70 voor u hebben gedaan.
Tegelijkertijd heeft de bouw ons de mogelijkheden gegeven om naast alle vintage aspecten ook het gemak van moderne technologie toe te passen.

Kortom: E-Sound studio’s biedt u een grote opnameomgeving voor de hele band met de warme vintage feel en de flexibiliteit van moderne technologie.

Komt u langs om onze studio’s te bezichtigen?