Over ons

De E-sound studio is ontstaan vanuit de Dutch Record Company (DURECO) studio's, dat tussen 1973 en 1999 actief was. Vanaf 1999 tot en met 2012 was E-sound Studio de muzikale thuisbasis van vele musici en projecten. In 2012 werd echter besloten voor de wederopbouw van de studio in een nieuw gebouw (dat lag gelukkig in dezelfde straat). Hoewel de belangrijkste opname faciliteiten in de nieuwe studio sinds 2014 weer operationeel zijn, opent de studio in volle glorie met de vintage uitrusting in 2016.

Tijdens de bouw op de nieuwe locatie is grote zorg genomen om het vintage gevoel van de oude studio te behouden. Het doel was niet het maken van een steriele opname omgeving, maar om een warme en uitnodigende plek te maken om het beste uit de muzikanten naar voren te brengen. Een belangrijk deel uit dit proces was om een deel van het interieur van de oude studio mee te nemen. Dus wanneer je in de studio komt, zul je op hetzelfde tapijt lopen en met dezelfde microfoons opnemen, zoals duizenden artiesten dat voor u hebben gedaan. Tegelijkertijd heeft de bouw ons de mogelijkheden gegeven om naast alle vintage aspecten ook het gemak van moderne technologie toe te passen.

Kortom: E-Sound studio's biedt u een grote opnameomgeving voor de hele band met de warme vintage feel en de flexibiliteit van moderne technologie.

Layout

De kern van de studio bestaat uit drie kamers: Opname ruimte, de Reverb ruimte en de Controlroom.

De Opname ruimte

De opname ruimte heeft zelfs ruimte genoeg om grote bands en orkesten tegelijk op te nemen. De kamer is ontworpen om een aangename nagalm tijd van ongeveer 300ms te hebben, waarin de reflecties worden verspreid door gebruik van houten panelen, die speciaal gebouwd werden om de ruimte niet te dood te laten klinken, maar ook geen flutters te produceren. Dit betekent dat een opname-technicus veilig enige opstelling kan maken met betrekking tot waar muzikanten en hun instrumenten zich bevinden, zonder bang te zijn dat bepaalde delen van de grote ruimte anders klinken. Ongeacht waar een microfoon is geplaatst; het klinkt uniform en evenwichtig. In deze ruimte is er ook een apart hok dat geweldig is voor het acoustisch isoleren van instrumenten. Er zijn ook vele akoestische panelen die kunnen worden verplaatst voor het blokkeren van geluid,

De Reverb-ruimte

Er wordt in de moderne muziek vaak gezegd dat het belangrijkste instrument in een mix de drums is; Als de drums goed klinken, ervaren de meeste luisteraars uw muziek als professioneel. Een van de belangrijkste aspecten van een vette drumsound is de ruimte. Zelfs met een goede drummer en een goede drumkit zal een opname in een kleine geisoleerde kamer dof en dozig klinken.

In de Reverb ruimte zijn er 14 grote houten panelen die aan de ene kant geluid reflecteren en aan de andere kant absorberen. Het openen en sluiten van de panelen kan de galmtijd in de ruimte varieren tussen de 250 en 1500m seconden. Dit betekent dat u kunt een geluid kunt creeren tussen een normale grootte kamer en een grote hal. Met behulp van deze panelen kun je dus voor elke stijl je perfecte drumsound maken.

Naast drums is de reverb-ruimte ideaal geschikt voor alle instrumenten die in de mix een beetje ruimte of galm kunnen gebruiken. Denk hierbij aan strijkers, Blazers en bijvoorbeeld een Koor.

De controlroom

Dit is het centrum van het technische aspect van de opname. Binnen in deze 47m 2 grote ruimte staat het vlaggenschip van onze studio, de analoge CADAC E-Type quadrafonische mengtafel. Een van de weinige die zijn gebouwd, deze 40 kanaals mixer zal veel geluidstechnici doen kwijlen, en terecht, want de Cadac wordt door velen beschouwd als een van de best klinkende mixers ooit gemaakt. Naast de analoge Cadac is de studio ook uitgerust met hoge kwaliteit AD/DA converters van Digidesign, die de audio omzettten naar de computer. Dit geeft de flexibiliteit van de digitale mogelijkheden en de sound van de analoge Cadac. Voor wie liever het echte werk gebruikt in plaats van plug-ins; de studio heeft een grote collectie van veelgebruikte outboard dat gemakkelijk gebruikt kan worden tijdens opname en mix. Meer hier over op de 'Gear' sectie op de site.