Vetrar Draugurinn


Vetrar Draugurinn is een Nederlandse band gevormd rond songwriter / gitarist Eric Hazebroek (Stream of Passion); toon zijn unieke stijl in zijn behuizing of incorporeer melancholische melodieën met zware, neerwaartse riffs en zijn oog voor subtiele details en diversiteit. Na de ondergang van Stream of Passion in 2016 had Eric een nieuwe uitdaging nodig om onafgebroken verder te gaan.

Ondanks de IJslandse naam kwam de band tot leven in Nederland. Om de line-up te voltooien vroeg Eric de hulp van 4 getalenteerde, ervaren muzikanten / vrienden, namelijk de engelachtige maar toch donkere stem of Marjan Welman (Autumn, Ayreon), veelzijdige drummer Jim van de Kerkhof (All for Nothing), collega 8-snarige gitaar speler Thomas Cochrane (Hologram Earth, Ancient Rites), en oud-medewerker Arjan Heijden (Manifesto, Daeonia) op bas. Hun doel is om muziek te maken, melancholisch en somber, intens en fragiel op sommige plaatsen, massaal en luid in anderen.

Eric legt uit: "Gedurende mijn 26 jaar als een semi-professioneel muzikant ben ik meer en meer opgegroeid in de rol van songwriter. Tijdens mijn tijd in Daeonia (Candlelight Records 1997-2001) Ik werd voor het eerst de enige bijdrager en leerde veel over subtiele details in melodie en atmosfeer. De Saturnine (2003 - 2013) was de band waarin dit het meest ontstond. Met een sterke werkethiek speelden we in naam van het lied, vermomd onze technische vaardigheden onder een deken van mooie melodieën. Ik ben hier niet om te pronken met mijn gitaarspel (anderen zijn veel beter dan ik). Ik ben hier om prachtige muziek te maken. " Gedurende 10 jaar maakte Eric deel uit van de Nederlands / Mexicaanse progressieve symfonische metalband Stream of Passion, met wie hij meerdere keren door heel Europa toerde en zelfs shows speelde in verre plaatsen zoals Rusland, Canada, Israël, Mexico en de Verenigde Staten. In die jaren vrijgelaten 3 full-length albums met de band en een live-dvd. Stream of Passion lanceerde ook een ongelooflijk succesvolle crowdfundingcampagne voor hun laatste studioalbum in 2013, dat bijna 200% van hun doel behaalde.

Hun Debut-Album "Hinterlands" is opgenomen bij E-Sound Studio's