Microfoons

De E-Sound studio heeft een fantastische collectie van microfoons, zowel modern als vintage, om de beste kwaliteit uit uw performance te halen. Hier zijn een paar hoogtepunten.

Neumann U47


Een klassieker die bijna overal goed voor is, maar vooral geliefd voor het opnemen van zang. De U47 in de studio bestaat nog steeds uit alle originele onderdelen en hierdoor is het misschien de studio's meest gewaardeerde en gewilde microfoon.

Neumann U67 and U87


Deze condensator microfoons worden algemeen beschouwd als een manusje van alles die goed op zo'n beetje alle instrumenten klinken, een must have in elke studio. De studio beschikt over 4 U67's en 5 U87's.

Neumann U47 FET


Een fantastische microfoon die vele doeleinden kent. Wordt vaak voor zang of kickdrum gebruikt.

Neumann M49


De M49 had veel populariteit in studio's in de 50 's en 60 's en geeft ongeëvenaarde resultaten bij het opnemen van Blazers, Strijkers en Drums.

Sennheiser MD421


Deze dynamische microfoons worden soms aangeduid als 'scheer apperaat', dit heeft echter niets met zijn geluid te maken. MD421's toepassingen zijn onder andere het opnemen van (bas) gitaar, zang en toms.

Sennheiser MD441


De MD 441 wordt erkend als de meest nauwkeurige en veelzijdige dynamische microfoon beschikbaar. Het heeft een bijna perfect super cardioid patroon, een vijf-positie lage frequentie schakelaar en een twee-positie hoge frequentie-schakelaar. Perfect voor zang en vrijwel elk instrument.

Electrovoice RE-20


De RE-20 is eigenlijk ontworpen als een broadcast microfoon, maar vond ook snel populariteit in de muziekstudio; vaak gebruikt voor de Kick Drum en koperblazers.

Audix D6


De Audix D6 is ontworpen met maar een doel: kick drums. De frequentierespons is ontworpen om zowel de sub en de klik van de kick benadrukken. Veel engineers vertrouwen sterk op deze zeer specifieke, maar veilige keuze voor de kick.

Schoeps CMT541


Deze klein membraan condensator microfoons staan algemeen bekend door hun neutrale hoge frequentie respons; Vandaar zijn ze klassieke keuzes bij het opnemen van de piano, strijkers en bekkens.

Neumann KM84


Mooi voor bekkens, acoustische gitaar, snaredrum etc.

Extra microfoons-Audix D6 x2
-Audix D4
-Audix D2 x2
-Audix i5
-Audix f9 x2
-Audix f6
-Audix f2 x2
-Audix f5

-Shure sm57 x7
-Shure sm58
-Shure beta58
-AKG 224e
-AKG Solidtube
-T.Bone SCT 800 x2
-RM-5 Ribbon mic

Wanneer met onze inhouse engineers wordt opgenomen, zijn de volgende mics ook beschikbaar:
-Sennheiser MD421u
-RM-5 Ribbon mic 2x
-T-47 (micparts large diaphragm condenser)