Lucas Hamming


Hamming is geboren en opgegroeid in het Noord-Hollandse Blaricum. Tijdens zijn middelbareschooltijd speelde hij in verschillende bandjes, waaronder de Huizerse formatie New Option. Hamming kreeg in 2009 door een auditie de rol van Sem in de Nederlandse jeugdfilm Lover of loser. Hierin zingt hij samen met Martijn Lakemeier de single Eva, geschreven door Acda en de Munnik, met wie Hamming dit lied ook enkele keren in het theater ten gehore bracht. Daarnaast trad hij op als podiumgitarist en achtergrondzanger van de Hilversumse band Only Seven Left. Na in 2011 zijn havodiploma aan de SG Huizermaat in Huizen te hebben behaald, werd hij toegelaten aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2015 afstudeerde.
Hamming was finalist in de tweede editie van de televisietalentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. Op 16 januari 2013 presenteerde hij zijn debuut-EP Green Eyed Man in de kleine zaal van Paradiso. In maart 2014 bracht hij zijn debuutsingle Fake Love Hypocrisy uit. In augustus 2014 werd Hamming uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Tegelijkertijd werd zijn single Mojo Mischief tot 3FM Megahit uitgeroepen. Op 6 maart 2015 is op het label PIAS Holland Hammings tweede EP genaamd The Perv in Perfection uitgekomen. Diezelfde dag was Hamming met band te gast bij De Wereld Draait Door.
Zijn management wordt verzorgd door Phil Tilli, bekend als voormalig gitarist van de band Moke. Vanaf 2013 heeft Hamming verschillende tours door Nederland gedaan ondersteund door zijn vaste band, bestaande uit Kas Lambers (gitaar), Stijn van Rijsbergen (drums) en Thomas Veenstra (basgitaar). Vanaf augustus 2015 is ook Jelte De Vries toegetreden als toetsenist, gitarist en backing vocalist. In augustus 2015 brengt Hamming zijn nieuwste single Never Let You Down uit. Deze single wordt eveneens tot 3FM Megahit uitgeroepen. In diezelfde week wordt bekend dat de Lucas Hamming band de huisband zal zijn van het aankomende TV seizoen van De Wereld Draait Door. Zijn debuutalbum HAM kwam uit in oktober 2015.
Bron: wikipedia.org