Instrumenten

E-sound Studio heeft een mooie collectie vintage instrumenten die uit de hoogtij dagen van studio producties in de jaren 60, 70 en 80 voortkomen. Op deze pagina vindt u enkele van de instrumenten die beschikbaar zijn in de studio.

Steinway Grand Acoustic (1933)


Click for full size.

Terwijl de bouw van de DURECO-studio werd begonnen in 1972 werd besloten dat er een grote akoestische piano van de hoogste kwaliteit nodig was als een van de belangrijkste instrumenten. Steinway & sons werd gecontacteerd en kort daarop werd de Steinway C-klasse aangekocht. 6 maanden na plaatsing van de piano bleek dat deze krom trok onder de kracht van de snaren. Hierdoor werd de piano terug gestuurd naar de Steinway workshop voor renovatie en als vervanger werd een Steinway D-klasse geplaatst. Deze bijzondere vervanger(die werd gebouwd in 1933) was een piano die Steinway regelmatig uit leende aan een zeer grote lijst van locaties en muzikanten. De artiesten die deze piano bespeelt hebben in de loop der tijd is erg gevarieerd.
Toen de oorspronkelijke piano een paar maanden later weer terug was, begon het hele euvel met het kromtrekken weer opnieuw. Dit leidde er toe dat de leen vleugel weer terug kwam en na enige onderhandeling kon deze ook blijven.De lijst van muzikanten die op deze piano hebben gespeeld is zo enorm dat er vrijwel zeker een van de artiesten die u geïnspireerd heeft, er op gespeelt heeft. Omdat de piano veel verplaatst en gebruikt is op tours (bijvoorbeeld met Elton John) is de buitenkant redelijk gebutst. Dit heeft gelukkig geen invloed op de karakteristieke sound van de piano.
Een korte greep uit de lijst van artiesten die op onze Steinway hebbben gepeeld: Daniël Wayenberg, Pim Jacobs, Louis van Dijk, Jan Vayne, Richard Wright (Pink Floyd), Herbie Hancock, Billy Preston, Georgie Fame, Joost vd Broek, Dave Brubeck en vele anderen.

Fender Rhodes MKII (1972)


Een klassieke Stagepiano die wordt gebruikt in zoveel muziek-stijlen dat zelfs niet-muzikanten het geluid herkennen van zijn typische jaren 60/70's sound. Het word zeker aanbeloven om de Fender Rhodes met een buizenversterker te gebruiken (de Fender Twin Reverb is een bekende klassieker).

Hammond A-100 with Leslie Speaker (1963)


De Hammond-A-100 is een klassieker onder de elektromechanische keyboards. Terug te horen in veel muziek-stijlen en in een grote hoeveelheid liedjes, van subtiele achtergrond orgel tot een luid vervormde lead-instrument. Het heeft precies het hetzelfde karakter als het kleine broertje, de B3, met uitzondering van de toegevoegde interne galm en interne luidsprekers. Natuurlijk komt ook onze Hammond met zijn eigen externe Leslie roterende speaker waarmee het zeer karakteristieke tremolo/vibrato geluid word geproduceerd.

Hohner Clavinet D6 (1974)


Click for full size.

Deze Stagepiano is een instrument met een zeer bijzondere klank. Probeer hem eens gepaard met een Wah-pedaal en een versterker om wat extra funk aan je toon toe te voegen!

Fender Twin Reverb (1971)


De Fender twin reverb buizenversterker wordt meest gebruikt voor gitaar, maar kan ook wat extra karakter toevoegen aan uw Rhodes of Clavinet

Marimba


Gemakkelijk om te proberen, uiterst moeilijk te beheersen, deze klassieke percussie-instrument wordt door veel geluidstechnici als één van de 'irritantste' instrumenten in de studio. Gelukkig is deze beschuldiging niet omdat het instrument slecht klinkt, maar puur om het feit dat elke persoon die het tegenkomt de oncontroleerbare drang krijgt om ''Vader Jacob'' te spelen..

Timpani (1971)


Een andere percussie-instrument dat is gemakkelijk om te proberen maar moeilijk te beheersen. Zelfs als u niet een toegewijde paukenist in uw band heeft, kan het geen kwaad om ze toe te voegen aan uw album!

Externe instrumenten


Tegen een kleine vergoeding kan ook van onze eigen engineers bij gehuurd worden. Huur, beschikbaarheid en prijs van items op deze lijst kunnen per project verschillen.

Versterkers:
- Sunn Model T (Silverknob 73’)
- Sunn Beta Lead
- Soldano SLO-100
- Sovtek MIG100h
- Verellen Meatsmoke
- Peavey Mark III
- Peavey Century 200 Bass Series
- Peavey Century 120 Bass Series
- Peavey 200 Booster
- Carvin V3
- Mesa Boogie DC-10
- Marshall JMP Superbass 1979
- Laney GH100L
- Hartke HA3500

Speakers:
- Marshall 1960s 412 w/ v30’s (2x)
- Marshall JCM800 Bass Series
- Hiwatt SE412 w/ V30's
- Overdose 612 w/ Wizards & Swamp Thangs
- Sunn 212 W/ Jenssen C12N
- Earth 2x15
- Peavey 2x15 W/ Delta's
- Peavey 2x15 W/ Black Widows
- Self built 4x12 with V30's

Guitars:
- Gibson Les Paul Custom (1981)
- Gibson Les Paul Custom (1979)
- Gibson RD Artist (1977)
- Epiphone Flying V W/ Floyd Rose (1990)
- Ibanez RG2228 Prestige
- Dean ML W/ floyd rose licensed trem.

Bass:
- Rickenbacker 4001 (1973)
- Peavey Jazz Bass (1970’s)
- Lakland Skyline Darryl Jones 5 string
- Yamaha RBX JM2 6 string

Stompbox Effects:
- LWA Left Hand Wrath Deluxe (HM-2)
- LWA Left Hand Wrath (HM-2)
- Dunwich Nihilist (HM-2)
- Dunwich Mesa IIC+ Pre-amp
- Friedman BE-OD
- Darkglass Tubebass
- Strymon Bigsky
- MXR Carbon Copy
- MXR 6-band EQ
- MXR 10-band EQ
- Proco Rat (W/ LM308 Chip)
- Boss TU-3
- Boss CE-4 Chorus
- Boss DS-2
- Boss HM-2 (Made In Japan)
- Boss HM-2 (Made in Taiwan)
- Boss NS-2 (x2)
- Boss OS-1
- BBE Sonic Maximizer
- Mooer Skyverb
- Electro Harmonix Big Muff PI

Modeling Amps:
-Fractal Audio Axe FX II XL