Instrumenten

E-sound Studio heeft een mooie collectie vintage instrumenten die uit de hoogtij dagen van studio producties in de jaren 60 en de 70 voortkomen (hoewel deze instrumenten niet noodzakelijker werden geproduceerd op dat moment). Op deze pagina vindt u enkele hoogtepunten van de instrumenten die beschikbaar zijn in de studio; deze lijst is slechts een selectie.

Steinway Grand Acoustic (1933)


Click for full size.

Terwijl de bouw van de DURECO-studio werd begonnen in 1972 werd besloten dat er een grote akoestische piano van de hoogste kwaliteit nodig was als een van de belangrijkste instrumenten. Steinway & zonen werd gecontacteerd en snel de grootste omvang van de grand akoestische piano; de Steinway C-klasse werd aangekocht. 6 maanden na plaatsing van de grand akoestische piano bleek dat de belangrijkste balken werden kromtrekken, echter onder de stress van de snaren. Hierdoor werd de piano keerde terug naar de Steinway workshop voor renovatie, en in de tussentijd een Steinway D-klasse Grand akoestische kreeg als tijdelijke vervanging. Deze bijzondere vervanging piano (die werd gebouwd in 1933) was een model dat Steinway had zijn leningen aan een zeer grote lijst van locaties en muzikanten, hierdoor de lijst van kunstenaars die hebben gespeeld op deze piano is zeer lang en gevarieerd.
Een paar maanden later de oorspronkelijke piano was terug en werd gelukkig weer gebruikt maar na korte tijd hetzelfde kromtrekken probleem opgetreden opnieuw en het hele proces van het terugkrijgen van de lent piano werd gestart. Dit leidde de ingenieurs en muzikanten die destijds actief in de studio ben benieuwd als het niet mogelijk om te houden van de piano die op de lening was was. Na enige onderhandelingen bleek dat dit mogelijk was. Vandaar is de grand akoestische piano staande in de studio vandaag deze exacte piano, een journalist die onderzoek naar deze keer maakte een opmerking dat de lijst van muzikanten die hebben gespeeld op het is zo enorm dat er vrijwel zeker van dat een van de kunstenaars die u geïnspireerd door heeft gespeeld of op deze exacte piano opgenomen piano. Omdat de piano is verplaatst rond op tours (bijvoorbeeld met Elton John) is in de buitenkant robuust, heeft het doelbewust niet gerenoveerd voor vrees dat dit zal verwijderen of plat haar karakteristieke geluid.
Dit is een niet-uitvoerige lijst van kunstenaars die hebben gespeeld op dit prachtige grand akoestische piano: Daniël Wayenberg, Pim Jacobs, Louis van Dijk, Jan Vayne, Richard Wright (Pink Floyd), Herbie Hancock, Billy Preston, Georgie Fame en vele anderen.

Fender Rhodes MKII (1972)


Een klassieke Stagepiano die wordt gebruikt in zoveel stijlen van muziek die zelfs niet-muzikanten herkent het geluid toen hoorde. Voor een typische jaren 60 / 70's geluid zijn wordt aanbevolen om de mic de Fender Rhodes door een buizenversterker (de Fender Twin Reverb is een bekende klassieker).

Hammond A-100 with Leslie Speaker (1963)


De Hammond-A-100 is een klassieker onder de elektromechanische toetsenbord. Het gehoord in vele stijlen van muziek in een grote hoeveelheid liedjes, variërend van wordt gebruikt als een subtiele achtergrond organen wordt gebruikt als een luid vervormde lood-instrument. Het heeft precies het hetzelfde lef als het kleine broertje, de B3, met uitzondering van de toegevoegde interne galm en interne luidsprekers. Zijn inherent flexibel door de gevarieerde manier waarop de speler kan accent en zijn/haar geluid wijzigen met behulp van de dissel en de verschillende modi. Het is moeilijk te denken van de Hammond zonder de leslie roterende spreker waarmee het zeer karakteristiek gecombineerd tremolo/vibrato geluid dat afkomstig is van een spreker-hoorn die fysiek bij gematigde snelheden wordt gedraaid.

Hohner Clavinet D6 (1974)


Click for full size.

Deze Stagepiano is een instrument van het gerecht en probeerde met een zeer bijzondere klank. Probeer het uit te voeren door een Wah-pedaal en in een versterker aan toe te voegen sommige extra funk je Toon.

Fender Twin Reverb (1971)


De Fender twin reverb buizenversterker wordt meest gebruikt voor gitaar, maar kan ook echt rundvlees omhoog uw Rhodes of Clavinet

Marimba


Gemakkelijk om te proberen, uiterst moeilijk te beheersen, deze klassieke percussie-instrument wordt gesynchroniseerd door veel geluidstechnici als één van de 'lastigste' instrumenten in de studio. Gelukkig is deze beschuldiging niet omdat het instrument een slecht geluid heeft of niet muzikaal, maar puur aan het feit dat elke persoon die het tegenkomt de oncontroleerbare drang om te spelen krijgt 'mary heeft een lammetje' verschuldigd is op het...

Timpani (1971)


Een andere percussie-instrument dat is gemakkelijk om te proberen nog moeilijk te beheersen. Zelfs als u niet een toegewijde paukenist in uw band hoeft kan het niet geweldig zijn om toe te voegen sommige pauken doorgetrokken naar uw album!

Externe instrumenten


Tegen een kleine vergoeding kan ook van onze eigen engineers bij gehuurd worden. Huur, beschikbaarheid en prijs van items op deze lijst kunnen per project verschillen.

Versterkers:
- Sunn Model T (Silverknob 73’)
- Sunn Beta Lead
- Soldano SLO100
- Sovtek MIG100h
- Verellen Meatsmoke
- Peavey Mark III
- Peavey Century 200 Bass Series
- Peavey Century 120 Bass Series
- Peavey 200 Booster
- Carvin V3
- Mesa Boogie DC-10
- Marshall JMP Superbass 1979
- Laney GH100L
- Hartke HA3500

Speakers:
- Marshall 1960s 412 w/ v30’s (2x)
- Marshall JCM800 Bass Series
- Hiwatt SE412 w/ V30's
- Overdose 612 w/ Wizards & Swamp Thangs
- Sunn 212 W/ Jenssen C12N
- Earth 2x15
- Peavey 2x15 W/ Delta's
- Peavey 2x15 W/ Black Widows
- Self built 4x12 with V30's

Guitars:
- Gibson Les Paul Custom (1981)
- Gibson Les Paul Custom (1979)
- Gibson RD Artist (1977)
- Epiphone Flying V W/ Floyd Rose (1990)
- Ibanez RG2228 Prestige
- Dean ML W/ floyd rose licensed trem.

Bass:
- Rickenbacker 4001 (1973)
- Peavey Jazz Bass (1970’s)
- Lakland Skyline Darryl Jones 5 string
- Yamaha RBX JM2 6 string

Stompbox Effects:
- LWA Left Hand Wrath Deluxe (HM-2)
- LWA Left Hand Wrath (HM-2)
- Dunwich 6-Knob HM-2
- Friedman BE-OD
- Line6 DL-4
- Darkglass Tubebass
- Strymon Bigsky
- MXR Carbon Copy
- MXR 6-band EQ
- MXR 10-band EQ
- Proco Rat (W/ LM308 Chip)
- Boss TU-3
- Boss CE-4 Chorus
- Boss DS-2
- Boss HM-2 (Made In Japan)
- Boss HM-2 (Made in Taiwan)
- Boss NS-2 (x2)
- Boss OS-1
- BBE Sonic Maximizer
- Mooer Skyverb
- Electro Harmonix Big Muff PI

Modeling Amps:
-Fractal Audio Axe FX II XL