Giovanca


Giovanca Desire Ostiana, is een Nederlandse zangeres, tekstschrijfster en model van Curaçaose afkomst. Ze bezocht het Keizer Karel College in Amstelveen en studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze woont in Amsterdam. De afgelopen tien jaar heeft zij als achtergrondzangeres opgetreden en in de studio gestaan met diverse acts, zoals Izaline Calister, Rootsriders, bekend van Tribute 2 Bob Marley, Jhelisa Anderson, Benny Sings, Noisia en Wouter Hamel. Sinds 2006 treedt zij steeds meer uit de schaduw, in eerste instantie in samenwerking met andere artiesten, maar in 2008 ook met een solo-album. Begin 2007 is zij een van de zangeressen op de cd "The Mighty 8" van het Nationaal Popinstituut.
In 2007 behaalde zij haar master in de orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Eind 2007 stond zij in de hitparade met "As long as we're in love", een duet met Wouter Hamel. In de loop van 2007 verscheen Giovanca diverse keren op de landelijke televisie (onder andere in De Wereld Draait Door, Pauw & Witteman), in dagbladen (Het Parool) en in tijdschriften (Nieuwe Revu). In maart 2008 verscheen haar solo-debuutalbum, getiteld "Subway Silence", bij het label Dox Records. De eerste single van dit album, met de titel "On My Way", leidt tot liveoptredens bij onder andere GIEL, Raymann is Laat en Goedemorgen Nederland. Ze heeft zich ook ingezet voor goede doelen [1]. Als ambassadrice van Plan Nederland is ze onder andere actief geweest in Sierra Leone.
Giovanca ontving op 3 maart 2010 uit handen van Frank Boeijen een Zilveren Harp. Op 26 maart 2010 kwam haar album While I'm Awake uit, de eerste single van dit album is Drop It. Op 20 september 2013 is haar nieuwe album Satellite Love verschenen.

Bron: wikipedia.org